Kako istovremeno da studirate i osvežite svoj CV novim iskustvima

Zamislite da istovremeno studirate, radite, družite se, izlazite, učite i polažete ispite, a uz sve to imate cilj da završite fakultet u roku i zaposlite se u struci. Ovo u teoriji zvuči savršeno, ali koliko je to izvodljivo u praksi? Da li ste od onih ljudi koji obaveze raspoređuju ravnomerno ili sve ostavljate za poslednji trenutak?

Evo kako da, dok studirate, vaše vreme prođe u učenju i zabavi i kako možete da ga iskoristite da biste pronašli posao u struci čim završite fakultet.

Pronađite freelance posao i radite dok učite

Kada ste student, izbor poslova vam se povećava ako se odlučite za freelance posao, koji vam omogućava da birate radno mesto i radite od kuće, iz kafića, iz Share Squarea… Poslodavci koji nude freelance poslove mogu vas povremeno angažovati, a vi možete da birate radno vreme i tako da uskladite obaveze na fakultetu i na poslu. 

Inače, prema nedavnoj statistici koju su o poslovanju 21. veka sproveli američki mediji, navedeno je da, ako ste ekspert u svom freelance poslu, možete utrostručiti svoju dnevnicu! Zato već sada počnite da tražite freelance posao koji je za vas i koji, kada se zaposlite u struci, može biti već razvijen biznis. 

Držite online časove i utvrdite znanje

Ako odlično vladate nekim stranim jezikom, to znanje vrlo lako možete i naplatiti. Pronađite preko oglasa ljude kojima su potrebni časovi i okupite grupu kojoj ćete predavati.

A možete i da izaberete predmet koji vam najbolje ide na fakultetu i da postavite oglas kako dajete časove. Među studentima će se brzo pročuti za vas ako ste dobri u svom poslu i moći ćete da im organizujete grupne ili individualne časove. Oni će položiti ispit, a vi ćete zaraditi. Uz to, utvrdićete gradivo koje će vam sigurno značiti kasnije i moći ćete da ga povežete sa nekim drugim predmetom, što profesori uvek cene, i tako sebi obezbedite višu ocenu na ispitu.

Studije su pravo vreme za prakse i volonterski rad

Praksa je najbolji način da naučite kako da primenite teorijska znanja koja stičete na studijama, kao i da dobijete radno iskustvo koje će vam se pokazati kao značajno pri zaposlenju. Obavljanje prakse pokazuje se kao faza koja prethodi prvom poslu. Tako možete dobiti i preporuku od kompanija, a kod budućeg poslodavca ćete biti u prednosti u odnosu na druge kandidate, jer će vaš CV biti bogatiji za nekoliko stavki.

I volontiranje će vam u budućnosti značiti kao i praksa. Ako volontirate dok studirate, imaćete različite motive, bićete kreativniji, upoznaćete nove ljude. Sve to će vas dodatno motivisati u učenju.

Upišite neki kurs i unovčite ono što ste naučili

Pronađite kurs iz oblasti koja vas interesuje i steknite znanja koja će vam biti dodatni benefiti kada budete tražili posao. 

Ako vas je, na primer, zainteresovao marketing ili internet poslovanje, upišite neki od brojnih kurseva iz te oblasti i realizujte svoju ideju o poslu iz snova preko interneta. Takođe, usavršavanje u IT-ju danas je veliki plus, a posao u toj oblasti uvek možete brzo pronaći.

Pomoći ćemo vam da maksimalno iskoristite studentske dane i spremni dočekate prvi posao

Pronađite posao ili praksu u toku studiranja. Volontirajte, dodatno se obučite u nekoj oblasti koja vas interesuje, upišite kurs jezika ili neki drugi i iskoristite sve vreme dok studirate.

Agencije za zapošljavanje nude poslove različite vrste, a LINK2job agencija, pored velikog broja poslova, može da vam ponudi i adekvatnu praksu, volonterski rad u velikim kompanijama ili obuku koja će vam pomoći da započnete ili unapredite karijeru.

Da biste kvalitetno iskoristili studije ne samo za sticanje znanja već i za dolazak do dodatne zarade i „punjenje” radne biografije, napravite prvi korak ka poslovnom svetu i iskoristite usluge koje nudi LINK2job agencija.

Novi posao, Obuke i kursevi, Ostalo, Prakse, Prvi posao